Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γίγαντες με λιαστή ντομάτα και κεφαλοτύρι


Γίγαντες με λιαστή ντομάτα και κεφαλοτύρι




Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες
Χρόνος αναμονής 12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά
Για 6 άτομα

Υλικά
300γρ. γίγαντες
200γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
10 μαύρες ελιές
100γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
8 φύλλα μαρούλι φριζέ
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ
50ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπαλσάμικο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι θυμάρι

Εκτέλεση
Μουλιάζετε τους γίγαντες αποβραδίς σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένετε καλά και τους βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να γίνουν τρυφεροί, χωρίς να λιώσουν, 45 λεπτά περίπου.
Τους βάζετε μέσα σε ένα πλαστικό μπολ. Ρίχνετε μέσα στο ίδιο μπολ τις λιαστές ντομάτες. Βάζετε τις ελιές και περιχύνετε το μείγμα με τα υλικά του ντρέσινγκ. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο, για 2 ώρες.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, τοποθετείτε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα φύλλα του μαρουλιού, αφού τα έχετε ήδη χοντροκόψει. Βγάζετε τους γίγαντες από το ψυγείο και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Ανακατεύετε και κατόπιν, αδειάζετε το μείγμα των φασολιών πάνω στα φύλλα του μαρουλιού.
Σωτάρετε τους κύβους από το κεφαλοτύρι σε ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς. Γαρνίρετε με τους κύβους τη σαλάτα και σερβίρετε.


 Πηγή: «Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας» εκδ. Μοντέρνοι καιροί