Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Λιγκουίνι με γαρίδες και σπανάκι



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα



Υλικά
400γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 λάιμ ή 1 λεμόνι
400γρ. λιγκουίνι
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
200γρ. σπανάκι
200ml. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από τα 2 λάιμ ή από το λεμόνι
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φλοίδες παρμεζάνας


Εκτέλεση

Μαρινάρουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, καθαρισμένες από τα κεφάλια και τις ουρές, με το χυμό από τα λάιμ ή το λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Στραγγίζουμε τις γαρίδες, και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Το χυμό τον κρατάμε στην άκρη.
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνουμε με το χυμό του λάιμ και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες.
Χοντροκόβουμε με τα χέρια το σπανάκι και το προσθέτουμε στα ζυμαρικά μαζί με 150ml. κρέμα γάλακτος, το ξύσμα από τα λάιμ και τον άνηθο. Ανακατεύουμε τα υλικά απαλά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να αρχίσει να κολλάει πάνω στα ζυμαρικά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος για να κάνουν τα ζυμαρικά μια ωραία κρεμώδη σάλτσα.
Μοιράζουμε τα λιγκουίνι σε 4 πιάτα και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φλοίδες παρμεζάνας.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Tim Dobson