Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κανταΐφι αλμυρό






Χρόνος προετοιμασίας 12 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 9 μερίδες



Υλικά
½ κιλό κανταΐφι
250γρ. βούτυρο λιωμένο
250γρ. γραβιέρα τριμμένη
250γρ. μπλε τυρί
250γρ. τυρί ρεγκάτο
½ κιλό γάλα
3 αυγά
πιπέρι


 Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μισό κανταΐφι. Ραντίζουμε με το μισό από το λιωμένο βούτυρο, απλώνουμε τη γραβιέρα, το μπλε τυρί, το ρεγκάτο και το πιπέρι. Στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, περιχύνουμε το κανταΐφι και το ψήνουμε στους 180ο C, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.


Πηγή: Lurpak «Νίκη Χρυσανθίδου»