Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τάρτα με κοκκινιστά μανιτάρια και κρέμα τυριού




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
Για 6 άτομα



Υλικά
1 φύλλα σφολιάτας
300γρ. μανιτάρια φρέσκα
150γρ. τυρί κρέμα
150ml. κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα μεγάλη, σε κυβάκια
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας κοφτή θυμάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε δύο ή τρία κομμάτια το καθένα ανάλογα το μέγεθος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνέχεια.
Στα 5 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον πελτέ, ρίχνετε το μείγμα μέσα στο τηγάνι και σβήνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα, απλώνετε το φύλλο σφολιάτας στον πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας. Όσο περισσεύει το κόβετε. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, σκεπάζετε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και την ψήνετε για 40 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε τρίγωνα.


Πηγή: Περιοδικό«Olive», Ηλίας Μαμαλάκης