Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Φαλάφελ (Ρεβιθοκεφτέδες)


Φαλάφελ


Χρόνος προετοιμασίες 14 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 6 άτομα



ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρεβύθια
½ ποτήρι του νερού πλιγούρι
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ πράσινη πιπεριά καυτερή
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
5 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι/ πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βάζετε τα ρεβύθια από το βράδυ σε μπολ με κρύο νερό και τ’ αφήνετε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Το πρωί της άλλης μέρας τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τα ρίχνετε στο μπλέντερ. Τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπλέντερ λίγα λίγα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιείτε, μέχρι το μείγμα να είναι εντελώς ομοιογενές. Αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου. Κατόπιν παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια πλακέ, φροντίζοντας να είναι αφράτα. Τα τηγανίζετε λίγα λίγα σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε πιατέλα που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.


Πηγή: Μαγειρικής μαγεία 2