Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Παγωτό βατόμουρο


Παγωτό βατόμουρο



Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής 8 ώρες
Για 8 άτομα



Υλικά
800γρ. βατόμουρα μαύρα φρέσκα ή κατεψυγμένα (ή μπλέ ή κόκκινα)
200γρ. ζάχαρη
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής χτυπημένη με όσο παγωμένο γάλα αναφέρεται στην συσκευασία της.
300ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι.


Εκτέλεση

Βάζετε τα βατόμουρα σε τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό και 150γρ.  ζάχαρη και τα βράζετε για 20 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα πολτοποιείτε και τα περνάτε από σουρωτήρι.
Ανακατεύετε τον πολτό με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζετε τη γεύση και γλυκαίνετε με λίγη επιπλέον ζάχαρη αν σας αρέσει. Παγώνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Στις 2 ώρες περίπου το βγάζετε και το ανακατεύετε με πιρούνι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 2 ακόμα φορές, για να μην πιάσει κρυστάλλους το παγωτό σας.
Το βγάζετε από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Πηγή: Περιοδικό «Olive», Ιωάννα Σταμούλου