Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πτι μπερ Μπακλαβά






Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
Για 1 ταψί



Υλικά
Για το τραγανό ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
3 κουτ. σούπας Corn Flour
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
Για το σιρόπι μελιού
1 kg θυμαρίσιο μέλι
150 g γλυκόζη
150 ml νερό (3/4 της κούπας)
Για τον μπακλαβά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 g φρέσκο βούτυρο ( ή μαλακή μαργαρίνη)


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το μείγμα του τραγανού μπισκότου. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τον πλάστη. Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το άμυλο και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε τα ασπράδια και τρίβουμε με τις παλάμες των χεριών μας, μέχρι να δημιουργηθούν κόκκοι. Ψήνουμε στους 180ο C για 7 λεπτά.
Συνεχίζουμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το μέλι, τη γλυκόζη και το νερό και βράζουμε το σιρόπι μας για 1 λεπτό.
Προχωράμε στην παρασκευή του μπακλαβά. Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και αλείφουμε με πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί 42x29 εκατοστών. Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα κρούστας, αλείφοντας το καθένα ελαφριά με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Απλώνουμε το ½ από το μείγμα του “τραγανού Πτι Μπερ” και συνεχίζουμε το στρώσιμο τεσσάρων ακόμη φύλλων.
Απλώνουμε το υπόλοιπο “τραγανό Πτι Μπερ” και σκεπάζουμε με τα τελευταία πέντε φύλλα. (Τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν από το κόψιμο του στο μέγεθος του ταψιού, τα απλώνουμε και αυτά στις ενδιάμεσες στρώσεις)Χαράζουμε μπακλαβαδωτά, χωρίς να κόβουμε μέχρι κάτω και ψήνουμε στους 170ο C για 17 λεπτά. Σιροπιάζουμε ζεστό το μπακλαβά με ζεστό σιρόπι και κόβουμε.
Σερβίρουμε κρύο.


Πηγή: Γεύσεις γεμάτες απόλαυση, Παπαδοπούλου